FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

A fizetési ütemezésünk kialakítása a készültségi foknak megfelelően történik, így befizetéseik arányosan alakulnak az építkezés előrehaladtával.
határidőösszeg
vételárrészletAdásvételi (elő)szerződés aláírását megelőzően megfizetésre kerül a szándéknyilatkozat aláírása után500.000,- Ft
vételárrészlet részben foglalóLegkésőbb adásvételi (elő)szerződés aláírását követő 8 munkanapon belül(Bruttó vételár 30%-a mínusz 500.000,- Ft)
vételárrészletLegkésőbb a 60%-os készültségi állapotról szóló értesítést követő 5 napon belül(Bruttó vételár 30%-a)
vételárrészletLegkésőbb a 90%-os készültségi állapotról szóló értesítést követő 5 napon belül(Bruttó vételár 30%-a)
vételárrészletLegkésőbb a műszaki átadás-átvétel napján(Bruttó vételár 10%-a)

A fenti fizetési ütemezés önerős lakásvásárlás esetén érvényes.

Természetese vásárlóink bankhitelével, CSOK-kal, vagy esetleges lakástakarék-pénztárral kapcsolatos tartalmi és formai követelményeit beépítjük az adásvételi szerződésbe, az ezekre vonatkozó összegek az önerős részt követik a fizetési ütemezésben.

A vételáron felüli költség:

1. Földhivatali eljárási díj

Az adásvételi szerződés megkötését követően a szerződés beadásra kerül a területileg illetékes földhivatal felé. Ennek díja 6.600 Ft / helyrajziszám

A teljes vételár megfizetését követően a beruházó beadja a tulajdonjog bejegyzéséhez hozzájáruló nyilatkozatot, a földhivatal ez alapján jegyzi be a vevő tulajdonjogát. Ennek díja 6.600 Ft / helyrajziszám

2. Illeték

Az újépítésű ingatlanokra az alábbi kedvezmények vonatkoznak, melyeket a végszerződés megkötésével egyidejűleg a B400-as NAV adatlapon kerül feltüntetésre.

  • Ha a lakás bruttó vételára 15.000.000,- Ft alatti értékű, akkor az adott ingatlan illetékmentes
  • Ha a lakás bruttó vételára 15.000.000,- és 30.000.000,- Ft közé esik, akkor csak a vételár 15 millió forintot meghaladó részére 4% illeték fizetendő.
  • Ha a lakás bruttó vételára 30.000.000,- Ft feletti, akkor a teljes vételárra vonatkozólag kell megfizetni a 4% illetéket.
  • Gépkocsibeállóra és tárolóra az illeték mértéke szintén egységesen 4%, ezekre semmilyen kedvezmény nem vonatkozik.