KÖRNYEZETBARÁT ÉPÜLET

A fűtésre, hűtésre és a melegvíz előállításra geotermikus energiát használunk, így az épületben nem történik égés, nincsenek kémények.
Így nincs káros anyag kibocsájtás és környezetszennyezés.

 

KIVÁLÓ BEFEKTETÉS

A lakások az új energetikai minőségtanúsítás alapján a CC kategóriában sorolhatóak. Ez a későbbiekben jelentős értéknövekedést jelent az átlagos lakásokkal szemben. Ugyanakkor pénzügyi szempontból egy jó minőségű ingatlan a belvárosnak számító Terézvárosban stabil befektetést jelent.

 

ENERGIATAKARÉKOS LAKÁSOK

Fokozott hőszigetelés

Az épület vázkitöltő falszerkezete 30cm-es vázkerámiából, 10cm vastag ásványgyapot hőszigeteléssel épül, fokozott -3 rétegű üvegezésű- hőszigetelésű nyílászárókkal.

Kedvező fűtési költségek

A fűtés- és melegvíz-ellátás költsége kb. 50%-a a gázfűtéses lakásoknak. Tapasztalatok alapján a fűtési költség az M10 Társasházban 100Ft/m2/hó téli hónapokban, ami azt jelenti, hogy egy 50m2-es lakás fűtési költsége a téli hónapokban 5000Ft/hó.

Kedvező hűtési költségek

A hűtéshez nics szükség külön energiára, mert a földből feljövő 15-16 Celsius fokos víz biztosítja azt, csak a keringtetésnek van minimális költsége. A megtakarítás 95%-a a hagyományos légkondicionáláshoz képest.

Az M10 Társasház tapasztalatai alapján ez 50Ft/m2/hó, ami azt jelenti, hogy egy 50m2-es lakás hűtési költsége a nyárias hónapokban 2500Ft/hó.

Összegezve tehát egy 50m2-es lakás éves fűtési-hűtési költsége 45.000Ft, ami átlagosan 3.750Ft-ot jelent havonta.

 

ALLERGIAMENTES OTTHONOK

A fűtés felületfűtéssel, padló- és helyenként falfűtési megoldásokkal történik, alacsony 30-35 Celsius fokos vízhőmérséklettel. Így nincs a lakásokban felkavart por, mint a hagyományos radiátoros fűtés esetén, ahol a fűtővíz 60-70 Celsius fokos.

A hűtés szintén felületfűtéssel történik oly módon, hogy a mennyezetben beépített hűtőcsövek lehűtik a levegőt a plafon közelében, amely a fajsúlyánál fogva lesüllyed. Így a lakás teljes térfogata hűvös lesz. Nincs káros hideg levegőáramlás és nincs felkavart por.

 

FÜGGETLENSÉG

Mivel az épületnek saját energiaellátó rendszere van, így a tulajdonosok függetlenítik magukat az energiaszolgáltatóktól.